Blog - Gratis website?

Gratis website?

We houden allemaal van gratis dingen, maar tegelijkertijd heeft alles zijn prijs. Een gratis website lijkt een goed idee, vooral als je net start met je onderneming en een krap budget hebt. Denk echter twee keer na voordat je hiervoor kiest.

Lees de blog hieronder.

Datum: 10 Jan 2017
Door: Barend Jungerius
Over: Barend is de CEO & oprichter van Zitecraft

Ondanks het feit dat een website voor lokale bedrijven een 'digitale etalage' is kom ik dagelijks websites tegen die niet voor Google zijn geoptimaliseerd en/of niet up-to-date zijn en ik denk dat ik weet waardoor dit komt.

Denk twee keer na voordat je besluit dat je je website gratis wil

Ondanks het feit dat een website voor lokale bedrijven een 'digitale etalage' is kom ik dagelijks websites tegen die niet voor Google zijn geoptimaliseerd en/of niet up-to-date zijn en ik denk dat ik weet waardoor dit komt.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is geen rocket science

Een website optimaliseren is geen rocket science. Nou ja, natuurlijk wel voor een website als Amazon.com die meer dan 130.000.000 (!) pagina's heeft. Maar voor kleine lokale bedrijven is het relatief simpel. De vraag is dus: waarom worden er nog steeds zoveel sites gelanceerd die niet geoptimaliseerd zijn? Waarschijnlijk doordat een vriend / familielid / collega die "handig is met websites" de site gratis of voor een fles wijn heeft gemaakt terwijl deze persoon niet beschikt over alle benodigde skills. Een website opzetten en vullen met content is slechts een deel van het proces.

Mobiel vriendelijke websites

Sinds 2015 worden er meer websites op mobieltjes bezocht dan op desktop computers en laptops en de meeste sites zijn gelukkig geoptimaliseerd voor smartphones. Op veel sites is echter nog ruimte voor verbetering:Sinds 2015 worden er meer websites op mobieltjes bezocht dan op desktop computers en laptops en de meeste sites zijn gelukkig geoptimaliseerd voor smartphones. Op veel sites is echter nog ruimte voor verbetering:

Structured data

We kennen allemaal die sterren op Google die ervoor zorgen dat een site opvalt in een lijst met zoekresutlaten. Maar hoe krijg je dit op je website? Je kan dit instellen via "Structured Data" in de HTML code.

Ratings in Google search results

Met deze techniek kan bijvoorbeeld ook je evenementen laten opvallen:

Ratings in Google search results

Oude content

Ok, maar hoe komt het dan dat veel websites niet up-to-date zijn? Waarschijnlijk doordat de eigenaar van het bedrijf niet de tijd en of kennis heeft om het te doen en het ongemakkelijk voelt om de vriend die de site gemaakt heeft weer om hulp te vragen. Ik hoor je denken: "Wat maakt het uit dat er op een website van bijvoorbeeld een kroeg oude content staat? Gooi er wat mooie foto's op, de openingstijden en een paar regels tekst en je bent klaar toch?". Nou, websites waar frequent nieuwe content op wordt gezet scoren hoger op Google.


Praktische, uitvoerbare tips ontvangen in je mailbox? Meld je HIER aan en ontvang praktische, uitvoerbare tips over SEO, Google Maps, mobiele websites, strucured data & Facebook voor bedrijven in je mail box!

We horen graag van je!

Neem contact op voor meer informatie