Blog - Dat Startup Gevoel

Dat Startup Gevoel!

Startup founders kiezen het meest uitdagende pad om te bewandelen tijdens hun carriëre. In plaats van (makkelijk) geld te gaan verdienen bij een groot bedrijf zijn ze vastberaden om iets nieuws te bouwen. Iets waar ze in geloven.

Lees hieronder verder.

Datum: 12 Jan 2016
Door: Barend Jungerius
Over: Barend is de CEO & oprichter van Zitecraft

Dat startup gevoel!

Vrijdag bracht ik een potentiële klant een koud bezoek om even koffie te drinken en een praatje over hun huidige website te maken. De site van dit café/restaurant was geschikt voor smartphones en niet geoptimaliseerd voor Google, sterker nog, de voorbeeld website die ik een paar weken eerder had gemaakt, scoorde al hoger in Google dan de officiële site ;-) Overigens: het maken van een demo site duurt maar een minuutje doordat ze automatisch worden ingevuld en bijgewerkt met inhoud van Facebook en andere social media bronnen.

Ok, terug naar mijn sales poging: ik vroeg hoe de zaken gingen (het was rond lunch tijd en uitgestorven dus dat was voor mij een goed teken) en ik toonde de bedrijfsleider de voorbeeld website, en vertelde over mobiele websites, Google vindbaarheid (SEO) en dingen over Facebook. Hij was onder de indruk en zei dat hij het zou bespreken met de eigenaar.

Later die middag stuurde ik een follow up email, kreeg zaterdagavond een antwoord en beantwoorde zondagochtend een paar vragen die ze hadden over ons Content Management System.

Maandagochtend belde hij me op, vertelde opnieuw dat hij erg gecharmeerd was van de webzite en met name de diepe Facebook integratie: de zevende klant was binnen!

Uiteraard heb ik het beste tot het laatst bewaard: ik had een klant afgesnoept van Wix, een bedrijf dat genoteerd staat aan de NASDAQO, 900 medewerkers heeftf course en momenteel ongeveer 850 miljoen dollar waard is. Niet slecht dus voor een kleine startup!

Waar het op neer komt is dat alles mogelijk is: de Davids verslaan Goliaths elke dag in elke branche. Uiteraard realiseer ik me dat het gevecht nog maar net begonnen is maar het voelt in ieder geval erg goed om die eerste klap uit te delen!

Voor alle startups: hou vol en laat me weten wat jouw eerste ultieme startup gevoel was want ik kan nooit genoeg krijgen van dit soort verhalen!

We horen graag van je!

Neem contact op voor meer informatie